Polityka prywatności i dane poufne

Polityka prywatności

Sklep Majka szanuje prawo użytkowników do prywatności. Ze szczególną troską dba, o ochronę ich danych osobowych oraz stosuje odpowiednie rozwiązania technologiczne zapobiegające ingerencji w prywatność użytkowników osób trzecich. Chcielibyśmy, by każdy Internauta korzystający z naszych usług i odwiedzający nasze strony czuł się w pełni bezpiecznie, stąd wprowadzone, w niektórych serwisach, systemy rejestracji i logowania. Użytkownik, po zarejestrowaniu się, uzyskuje dostęp do wielu dodatkowych funkcjonalności: komentarzy wiadomości w poszczególnych serwisach, wyrażania opinii o prezentowanych treściach, sklepu.

Rejestracja, dane osobowe

W formularzu rejestracyjnym należy podać dane osobiste, takie jak: imię i nazwisko, a także login i hasło, niezbędne do korzystania z niektórych serwisów.
W formularzu należy też zaznaczyć, zgodnie z aktualnie obowiązującą Ustawą o ochronie danych osobowych - wyrazić zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych. Każdemu użytkownikowi przysługuje prawo do wglądu i poprawiania podanych przez siebie danych.

Sklep Majka informuje, że jest administratorem danych osobowych przetwarzanych w ramach portalu, chyba że dane są przetwarzane w ramach serwisów utrzymywanych na rzecz innych podmiotów - w takim wypadku Sklep Majka świadczy jedynie usługi na rzecz administratorów w zakresie przetwarzania danych.

Cookies

Innym sposobem zbierania przez nas informacji o użytkownikach jest stosowanie mechanizmu "cookies". Cookies to pliki tekstowe, które serwer zapisuje na dysku urządzenia końcowego użytkownika, dzięki czemu będzie mógł go "rozpoznać" przy ponownym połączeniu.
Cookies są ustawiane przy "wejściu" i "wyjściu" z danego serwisu. W żaden sposób nie niszczą systemu w komputerze użytkownika ani nie wpływają na jego sposób działania, w szczególności nie powodują zmian konfiguracyjnych w urządzeniach końcowych użytkowników ani w oprogramowaniu zainstalowanym na tych urzadzeniach. Należy podkreślić, że cookies nie służą identyfikacji konkretnych użytkowników, na ich podstawie Sklep Majka nie ustala tożsamości użytkowników.

Każdy użytkownik może sprzeciwić się umieszczaniu plików cookies na jego urządzeniu końcowym. W tym celu należy skorzystać z opcji wyłączenia tego mechanizmu udostępnianej w przeglądarce internetowej. Sposoby wyłączenia możliwości przechowywania cookies w popularnych przeglądarkach internetowych są powszechnie znane.

Niepożądane treści

W naszych serwisach nie ma miejsca na treści, które są sprzeczne z prawem polskim i międzynarodowym, nawołujące do nienawiści rasowej, wyznaniowej czy etnicznej. Na stronach Sklepu Majka nie znajdziesz także pornografii, treści nagannych moralnie i uważanych powszechnie za nieetyczne.

Poczta i strony domowe

Sklep Majka nie spamuje kont pocztowych. Nie wymagamy również zamieszczania na stronach domowych żadnych elementów nie pasujących do estetyki strony.